Skip to content

Glas in lood vragen (en antwoorden)

Heb je vragen over Glas in lood? Nico van de Glazenier helpt je graag en heeft hier alvast de meest gestelde vragen én antwoorden op een rijtje gezet.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Nico.

Nico Hafkamp - De Glazenier - Amsterdam

Lever je ook complete 'en-suite' deuren?

Ja, ik heb een voorraadje En Suite deuren staan, daar kan dus glas in lood naar keuze in.

Voer je ook reparaties op locatie uit?

Dat hangt af van de omstandigheden en van de kwaliteit en staat van het glas in lood raam. Kan ik er makkelijk bij? Is het makkelijk te repareren?

Hoe zit het met glas in lood in dubbel glas?

Het glas in lood raam wordt gekneld in een aluminium frame en dat wordt afgedekt met een twee glaslagen van isolatieglas.

Kan ik mijn eigen ontwerp laten maken in glas in lood?

Uiteraard is dat mogelijk, er zijn wel wat restricties. Zo kunnen er lichte kleurverschillen zijn en het ontwerp moet niet te priegelig zijn.

Kun jij een glas in lood ontwerp maken?

Dat is zeker mogelijk. Ik heb al diverse ontwerpen gemaakt, een aantal in opdracht en ook als eigen projecten.

Welke stijlen kun je maken?

In principe is er heel veel mogelijk, maar veel mensen houden er van om glas in lood ramen, of lampen, te hebben in Jugendstil, De Stijl of de Amsterdamse School.

Wat kun je zoal maken met glas in lood?

Er is van alles mogelijk, denk aan glas in lood schuifdeuren, of en-suite deuren. Maar ook een glas in lood scheidingswand, serredeuren en anti-inkijk voorzetramen.

Wat zijn glas in lood voorzetramen?

Er bestaat van dat folie dat je op je ramen kan plakken tegen de inkijk van de straat. Daar bestaan ook glas in lood folies variaties van, maar het blijft plastic. Ik kan een glas in lood voorzetraam op maat maken dat er veel authentieker uitziet.

En glas in lood lampen, repareer je die ook?

Vanzelfsprekend. Het hangt er natuurlijk een beetje van af wat de staat van de lamp is, maar in principe is dit heel goed mogelijk.

Kan ik ergens werk van je bekijken?

Dat kan, ik heb veel opdrachten gedaan bij mensen thuis, maar er hangt ook van alles in Café De Gouden Florijn, Rozengracht 58, Amsterdam.

Voor andere locaties verwijs ik je graag naar de Projecten pagina.

Back To Top